HUN-IKA FŐOLDAL   Kérdése van? Hívjon minket! +36203836237

Alapanyag gyártás - könnyűbeton adalék, biomassza, mulcs

Mulcs gyártás - Pezzolato fa aprítékoló gépAlapanyag gyártás és szállítás

2019-ben új profillal bővült vállaklozásunk tevékenysége, melynek keretében különböző felhasználási célú alapanyag gyártását indítottuk el. Az előállított alapanyag felhasználási céljai a következők.

Könnyűbeton adalékanyag előállítás

A különböző faanyagok, fahulladékok, gallyak feldolgozását követően az előállított alapanyagot a betonipar résztvevői számára értékesítjük. Ez az anyag például a könnyűbeton előállítására alkalmas, mely faaprítékot tartalmaz és kitűnően szigetel.

Biomassza gyártás - Pezzolato fa aprítékoló gép

Biomassza előállítás

A szilárd alapú biomassza üzemanyag, a faapríték, egy kiváló megújuló energiaforrás. Ennek kitűnő forrása a vágástéri maradék, azonban a közeljövőben várható a rönkfa és a tuskó felhasználásának előtérbe kerülése is. Az EU –s előrejelzések szerint a teljes biomassza igény az energiapiacon évente 577 millió köbméter.

 

Talajtakarás

Az új előállítandó termékek a következők: mulcs a talaj megmentője, gyomelnyomó, és lebomlása után növeli a talaj humusztartalmát. Ezenkívül segít megtartani a termőtalaj nedvességtartalmát, csökkenti az eróziós hatásokat és növeli a talaj szervesanyag-tartalmát. Használhatjuk fák, bokrok körül, valamint a kerti ágyásokban. A mulcs rendszerint hántolt vagy darabolt fakéregből készül. A fának csak bizonyos részei használhatóak cellulóz előállításához. Ezek a geszt és a háncs. A fakéreg nem alkalmas erre a célra; túl alacsony a rosttartalma. A cellulóz előállítás egyik fő követelménye a homogén méretű faapríték.

Ütéstompító talajtakaró alapanyag gyártás - Pezzolato fa aprítékoló gép

Játszótéri ütéscsillapító felületek kialakítása

A játszótéri faapríték egy igen elterjedt és közkedvelt anyag. Környezetbarát és egyben természetes alternatívája a gumiaprítékból készült játszótéri felületeknek. Elsődlegesen balesetvédelmi szempontokból használjuk. Amennyiben 30 centiméter mélyen terítjük, akár 3 méterről történő esés energiáját is képes hatékonyan csökkenteni.

Vevőinknek nem csak az alapanyagot, hanem a technológiai leírást is biztosítjuk a sikeres termék előállításhoz.

Kapacitásunkat, gépparkunkat folyamatosan fejlesztjük az ügyfeleink elégedettségének növelése érdekében. Gépparkunkban lánctalpas pofás törő, fa aprítékológ ép, homlokrakodó gép, valamint kompakt rakodó és átrakó gép is megtalálható.

A 2020-tól a partnereink részére az alapanyagok szállítási szolgáltatását is végezzük, amennyiben erre igény van.

Partnereink: Polgári Kft., Barabás Téglakő Kft., Eudóra Kft., Geo Nord Bau Kft., Hernádvölgyi Kft., KV Kft.

Case átrakó gép - alapanyag gyártáshozAdalékanyag szállítás partnereink részéreBetonszállítás partnereink részére

  

Kérdezzen tőlünk, válaszolunk